BAND PROFILE, finnish

CoreBaroque on vuonna 2008 perustettu yhtye jonka debyyttilevy -Only this moment- julkaistiin 14.6.2013. CoreBaroquen sävellykset, sanoitukset ja sovitukset ovat vihtiläisen pariskunnan Elina ja Esa Alavillamon käsialaa. Levyn on julkaissut heidän oma levy-yhtiönsä Neo Pop Oy.

Elina ja Esa ovat kumpikin työskennelleet musiikinopettajina erityiskouluissa. Heidän historiasta löytyy tämän lisäksi paljon muitakin musiikillisia yhtymäkohtia. Klassinen musiikki on molemmille ollut isossa roolissa. Esan kanttori-isä tutustutti hänet klassisen musiikin suuriin nimiin sekä mahtipontiseen urkumusiikkiin. Näistä lapsuuden elämyksistä on jäänyt vahva jälki Esan musiikilliseen estetiikkaan. Elina taasen on omaksunut klassisen musiikin perinteen piano-opinnoissaan. Ranskalaisten impressionistien sekä barokin ajan klassikoiden vivahteet näkyvät myös hänen tavassaan säveltää musiikkia CoreBaroquelle.
Pop- ja rock genre on tullut molemmille tutuksi erilaisten kokoonpanojen myötä kahden vuosikymmenen ajalta. Näissä yhtyeissä Esalle on karttunut kokemusta rumpujen, kitaran ja koskettimien soittamisesta sekä sovittamisesta. Elina on säveltänyt ja sanoittanut kappaleita suomeksi ja englanniksi sekä toiminut yhtyeiden laulajana ja pianistina.

Varsinainen musiikillinen kotiin saapuminen tapahtui vasta CoreBaroquen myötä, kun Esa ja Elina ryhtyivät yhdessä improvisoiden säveltämään yhteistä materiaaliaan. Klassisesta musiikista kumpuavat pianoriffit ja Esan rumpukompit ja kitarariffit ovat yleensä olleet biisien ensimmäisiä versioita. Sävellysmateriaalista levybiiseiksi on valikoitunut yhteiset suosikit. Sovitusten kanssa ei ole tehty kompromisseja. Sovittamista on jatkettu niin kauan kunnes biisien oma luonne on saatu kaivettua esille. Sovituksissa on vältelty tavanomaisia ratkaisuja sillä myös säveltäjäpariskunta itse toivoo musiikilta yllätyksellisyyttä. Elina on yhtyeen pianisti ja laulaja. Esa on kitaristi ja levylle hän on soittanut myös bassot, rummut ja laulanut taustoja.

CoreBaroquen musiikki sai lopullisen kamarirokkisoundinsa, kun mukaan projektiin tulivat jousisoittajat. He ovat alansa huippuartisteja, joilla on paljon kokemusta sekä klassisen, että kevyen musiikin saralta. Aleksi Santavuori (Lahden sinfoniaorkesteri, Sampo Lassila Narinkka) osallistui levyäänityksiin myös omalla luovalla panoksellaan improvisoiden huikeita viulusooloja. Kamariyhtyeen täydensivät Atte Kilpeläinen alttoviulullaan (Meta4, Hauras, Helsingin kaupunginorkesteri) ja Hannu Kiiski sellollaan (The Total Sello Ensemble, Sibelius akatemian lehtori). Muutamassa kappaleessa kuullaan myös Tuukka Vihtkarin (Radion sinfoniaorkesteri) fagotin soittoa. Levyn miksauksesta vastaa Sami Koivisto ja masteroinnista Svante Forsbäck.

Suomalaiset eturivin tuottajat ovat kuvanneet CoreBaroque progressiivista kamarirokkisoundia uniikiksi ja ennen kuulemattomaksi. Perinteisiin pop/rock aineksiin yhdistetty barokki-musiikille tyypillinen koristeellisuus, päällekkäiset melodiat sekä kamarijousiorkesteri luovat musiikkiin lämpimän ja intiimin, omaleimaisen tunnelman. Klassiset pianosovitukset luovat musiikille ytimen yhdessä laulun ja elämänmakuisten tarinoiden kanssa. Nykybarokkimaista mahtipontisuutta musiikissa korostavat särökitarat ja tuhtia rytmiä luovat basso ja rummut.

CoreBaroquen livekokoonpano vaihtelee tilaisuuden mukaan. Minimissään CoreBaroque tarkoittaa Elinan laulua ja pianoa sekä Esan kitarointia. Levysovituksia vastaavan kokoonpanon muodostavat heidän lisäkseen rumpali, basisti, kamarijousiorkesteri, ja taustalaulajat.

Markkinointi ja keikkamyynti:
Neo Pop Oy
+358 443 451 865
neopopoy@gmail.com

info@corebaroque.com

www.corebaroque.com
www.facebook.com/corebaroque

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *